Elämä on suuri seikkailu, ja sen jokaista hetkeä varten
me ansaitsemme niin laadukkaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin,
kuin se vain ikinä on mahdollista.

Lämpimästi tervetuloa Ceibon sivuille!
Olet juuri oikeassa paikassa, kun haluat voida kokonaisvaltaisesti hyvin!

Ravintovalmentajana kuljen tarvittavan matkan rinnallasi ja motivoin sinua
askel askeleelta omalla terveyspolullasi eteenpäin.

VARAA AIKA RAVINTOVALMENNUKSEEN TÄÄLTÄ

Terveys on määritelty mahdollisimman hyvän mielen, kehon, sosiaalisen ja hengellisen
hyvinvoinnin tilaksi. 100 %:n täydellistä terveyttä tai ruokavaliota ei ole kuitenkaan olemassa.
Soluillamme on oma elinkaarensa. Immuunijärjestelmämme ja bakteerikantamme tekevät töitä ikiaikaisen geeniperimänsä ohjaamina käyttäen saamiaan ravinteita ja energiaa päästäkseen homeostaasiin, tasapainoon. Näin voimme päivästä toiseen mahdollisimman hyvin - olemme terveitä.

Joskus kuitenkin vastustuskykymme ollessa heikommilla kantimilla ravitsemusasiantuntijan tuki tasapainon uudelleen saavuttamiseksi ja sairauksien ennaltaehkäisemiseksi voi olla ensiarvoisen tärkeää. Kehomme toimii äärettömän loogisesti. Ravinnon lisäksi myös moni muu asia vaikuttaa siihen, että energiaa on riittävästi ja voit voida hyvin. Tietoisesti tehdyillä pienillä valinnoilla arjessasi voi olla ratkaiseva
merkitys elämäsi laadun paranemiseen.

Ravintovalmennuksesta ja kokonaisvaltaisesta elintapaohjauksesta on hyötyä aina!

KÄYMÄNI FUNKTIONAALISEN LÄÄKETIETEEN KOULUTUKSET

Peruskurssit:

FLT I A
Maha-suolikanavan häiriöiden ja sairauksien taustalla olevaa perustietoa perinteisen lääketieteen sekä funktionaalisen lääketieteen kannalta. Kurssilla perehdytään mahan alhaiseen suolahappopitoisuuteen, ohutsuolen bakteerien liikakasvuun, suolen limakalvon läpäisevyyden lisääntymiseen, dysbioosiin, helico-bakteeriin, maksan kuormittumiseen sekä detoksifikaatioon ja eliminaatioon (faasit I ja II).

Kurssilla käsitellään myös funktionaalisen lääketieteen testejä kuten esimerkiksi ruoansulatus- ja maksan detoksifikaatioanalyysia ja sivutaan myös muun muassa detoksigenomisen testin käyttömahdollisuuksia.

Lyhyesti käydään läpi myös nutrigenomiikkaa, metabolomiikkaa sekä epigenetiikkaa. Lisäksi kurssilla esitellään uusimpia tutkimuksia.

FLT I B

Kurssilla esitetään käytännön tapauksia sekä tietojen soveltamista maha-suolikanavan sairauksissa ja käsitellään muun muassa toiminnallista dyspepsiaa, närästystä/ruokatorven refluksisairautta, maha-ja pohjukkaissuolihaavaa, ohutsuolen bakteerien liikakasvua, ärtyneen suolen oireyhtymää, divertikkeleitä, tulehduksellisia suolistosairauksia, ummetusta, ilmavaivoja ja turvotusta sekä käydään läpi myös maksan detoksifikaatiojärjestelmää.

FLT II A ja FLT II B

Kursseilla käsitellään funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta erilaisia aineenvaihduntahäiriöiden taustatekijöitä. Aiheina ovat muun muassa krooninen hiljainen tulehdus, solujen energiatuotanto, mitokondrioiden vajaatoiminta, häiriintyneet metylaatioreaktiot, huono immuniteetti ja hormonaalinen epätasapaino. Nämä tietotaidot ovat välttämättömiä, jotta ymmärretään pienten biokemiallisten muutosten merkitys yksilön kannalta sairauksien taustatekijöinä.

FLT II C

Kurssilla opetellaan funktionaalisen lääketieteen soveltamista käytäntöön ja käsitellään allergioita, atooppista ekseemaa, nivelreumaa ja fibromyalgiaa funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta sekä verrataan funktionaalisen lääketieteen hoitomenetelmiä perinteisen lääketieteen hoitoihin ja perehdytään funktionaalisen lääketieteen testeihin.

FLT II D

Kurssilla käsitellään nivelrikkoa, astmaa, psoriasista, kihtiä sekä histamiiniyliherkkyyttä (ja sivutaan muita biogeenisia amiineja) funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta ja perehdytään teorian lisäksi käytäntöön ja funktionaalisen lääketieteen testien käyttöön yllä olevissa sairauksissa ja terveydellisissä ongelmissa.

FLT Käytännön harjoittelukurssi

Kurssilla käydään läpi yleisiä asioita asiakastapaamisiin liittyen. Aiheina ovat muun muassa matriksin käyttö, kyselylomakkeet, asiakkaan tarinan kartoitus mukaan lukien ruokavalio, ohjeistus ja seuranta ja katsotaan ryhmissä case-tapauksia.


Jatkokurssit:
FLT III A

Kurssilla perehdytään uusiin aivoja ja hermostoa koskeviin tutkimuksiin sekä aivojen vanhenemista kiihdyttäviin tekijöihin, ja opetellaan myös välittäjäaineiden, metylaation ja solukalvon sekä aivojen rasvahappokoostumuksen merkitystä aivojen optimaaliselle toiminnalle. Kurssilla keskitytään myös aivojen ravitsemukseen ja ravintolisiin. Lisäksi syvennytään funktionaalisen lääketieteen testien käyttämiseen, kun tavoitteena on ongelmien aikainen havaitseminen.

Neurologiajatkokursseilla (FLT III B ja FLT III C) käsitellään neurologisia ongelmia ja sairauksia funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta.

FLT III B

Tämä on toinen neurologiakurssi. Kurssilla käsitellään neurologisia sairauksia ja ongelmia (ADHD, masennus, migreeni) funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta.

FLT III C

Kurssilla jatketaan neurologisten sairauksien ja ongelmien käsittelyä (unettomuus, alzheimer, dementia, Parkinsonin tauti) funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta.

FLT IV A

Kurssilla käsitellään lisämunuaisen ”väsymistä” ja kilpirauhassairauksia funktionaalisen lääketieteen kannalta, perehdytään teorian lisäksi käytäntöön ja opitaan muun muassa miten funktionaalisessa lääketieteessä hoidetaan lisämunuaisen väsymistä ja kilpirauhasongelmia sekä käsitellään näiden ongelmien välisiä yhteyksiä.

FLT IV B

Kurssilla käsitellään naisten hormonaalisia ongelmia, kuten epäsäännöllinen kuukautiskierto, endometrioosi, synnytyksen jälkeinen masennus, PMS, PCOS, premenopaussi ja postmenopaussi ja tutustutaan myös miesten hormonaaliseen tasapainoon liittyviin asioihin sekä keskitytään teorian lisäksi käytännön ohjeistuksiin.

FLT V A

Suoliston jatkokurssilla perehdytään ruoansulatuskanavan eri osien tärkeimpiin bakteeriryhmiin ihmisen elinkaaren aikana sekä ravinnon vaikutukseen suoliston mikrobistoon. Aiheina ovat myös suolistomikrobien välinen kommunikaatio sekä epiteelin ja mikrobien välinen vuoropuhelu ja käsitellään lisäksi suoliston tavallisimmat alkueläininfektiot ja niihin soveltuvat lääkkeet.

Kurssilla tutustutaan suoli-aivo-yhteyteen uusimpien tutkimustulosten valossa suolistomikrobien ja suoliston terveyden vaikutukseen suolen paikalliseen hermojärjestelmään, keskushermostoon ja hermovälittäjäaineisiin ja perehdytään myös siihen miten nämä asiat vaikuttavat ihmisen tunteisiin, mielialaan ja käyttäytymiseen, suoliepiteelin ja aivoveriesteen tiiviiden liitosten rakenteeseen, toimintaan ja säätelyyn sekä suoliston mikrobien vaikutukseen keskushermoston sairauksiin.

Lisäksi kurssilla perehdytään autismiin ja suolistoterveyden merkitykseen autismissa funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta. Kurssiin kuuluu myös paneeli, jossa kurssilaiset voivat esittää kysymyksiä haluamistaan aiheista.

FLT VI A

FLT VI A -laboratoriokurssi: Kurssin tavoitteena on oppia käyttämään ja tulkitsemaan sujuvasti funktionaalisen lääketieteen laboratoriokokeita. Kurssiviikonlopun jälkeen on oikeus käyttää viikonlopun aikana käsiteltyjä testejä asiakastyössä.

MDD Terveyspalveluiden tarjoamat toiminnalliset laboratoriokokeet. Kurssilla käsitellään GI Effects -, Adrenal stress profile - ja Metabolia (Nutreval) -analyysiä sekä detoksigenomista testiä.

NordicLabsin (Nordic Laboratories) välittämät laboratoriokokeet. NordicLabsin testeistä käsitellään UHT eli Urinary Hormone Test eli laaja hormonipaneeli (sukupuolihormonit, metaboliitit, kortisoli/kortisoni ja melatoniini). Kurssiin kuuluu perehtyminen myös seuraaviin testeihin: kilpirauhastesti (sisältää mm. DHEAS, 4xkortisoli, kokT4, TSH, T4v, T3v, rT3, TPOab, I, Br, Se, As, Hg), Nordic Gut Health Panel (sisältää 3 analyysia: CSAPx2-suolistotesti, IPA, organics dysbiosis) ja DNALife-perheen mygeneRx Comprehensive PGX A Paneeli (detoksigenominen).