FLT Ravintovalmentaja®


Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja lisensoitu FLT Ravintovalmentaja®. Ohjeeni pohjautuvat kaikkeen tähänastiseen koulutukseeni ja työkokemukseeni.

Olen tehnyt FLT Ravintovalmentaja® -lisenssillä ravintovalmennustyötä vuodesta 2014.

Toimin FLT Ravintovalmentajien® ydintyöryhmän jäsenenä vuosina 2015-2019.

Toimin Funktionaalisen lääketieteen yhdistyksen (FLY ry) hallituksen jäsenenä vuosina 2016-2020.
Olen FLY ry:n varsinainen jäsen.

Olen Suomen elämäntapalääketieteen yhdistys ry:n jäsen (FALM, Finnish Association of Lifestyle Medicine). Yhdistys koostuu terveys- ja sosiaalialan ammattilaisista ja opiskelijoista ja on American College of Lifestyle Medicinen "alajärjestö".

Ravintovalmentajana olen tukenasi, kun haluat löytää juuri sinulle sopivan ruokavalion ja voida hyvin. Laadin sinulle ohjelman yksilöllisesti, huomioiden kokonaisvaltaisesti tilanteesi sekä terveydelliset tekijät. Saat ravintovalmennuksesta mukaasi ohjepaketin käyttöösi sekä runsaasti ruokareseptejä, joiden kanssa pääset jatkamaan matkaa oikeaan suuntaan omassa tahdissasi.

Ravintovalmennus ei korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen antamaa hoitoa, lääkitystä tai tutkimuksia. Ravintovalmentajan kanssa sovitut asiat on tarkoitettu suositukseksi ja ohjeeksi.

Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita vastaanotolleni - ravintovalmennuksesta on hyötyä aina!

Asiakkaani saattavat kärsiä esimerkiksi: ärtyneen suolen oireista, suoliston bakteerikannan epätasapainotiloista kuten dysbioosista tai sibosta/sifosta, närästyksestä, vatsan turvotuksesta, allergioista
tai yliherkkyyksistä, iho-ongelmista, autoimmuunisairauksista, neurologisista oireista, nivel- ja lihasoireista, uniongelmista, stressistä, uupumuksesta, kosteus- ja sisäilma-altistuksen laukaisemista oireista, tulehduskierteestä, painonhallintaan liittyvistä ongelmista, epäsäännöllisistä kuukautisista, lapsettomuudesta, vaihdevuosioireista tai muista hormonitasapaino-ongelmista.

Ei silti tarvitse olla mitään oirettakaan, kun haluat parantaa ja ylläpitää omaa terveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua nyt ja tässä, ja rakentaa sitä vuosikymmenien päähän!


Terveys on hyvää oloa ja tasapainoa. Kehomme onkin ainutlaatuinen kokonaisuus ja siinä ilmenevät oireet ovat usein monen tekijän summa. FLT Ravintovalmentajat® ovat Paula Heinosen kouluttamia ammattilaisia, jotka ymmärtävät kehon biokemiallista toimintaa ja näkevät ihmisen yksilöllisenä kokonaisuutena.

Ravintovalmennuksen avulla jokainen voi lisätä energisyyttä ja elämäniloa sekä parantaa vastustuskykyä, hormonaalista tasapainoa ja terveyttä. FLT Ravintovalmentajat®